E-komerc sajtovi

Unapredite posao uz pomoć internet prodaje

E-komerc sajtovi danas su jedna od najvećih i najbrže rastućih grana biznisa. Zapravo, uspešno poslovanje danas se jednostavno ne može zamisliti bez e-komerc prodaje, odnosno interneta.


Prodaja robe preko interneta postala je, najblaže rečeno trend. Bilo da prodajete obuću i odeću ili se bavite edukacijom, veliki deo novca obrće se preko interneta. Čak i najmanji prodavac koji ulazi u svet e-komerc prodaje sa kretaivnom idejom može postići veliki uspeh.

Glavnu prednost ovakve vrste prodaje predstavlja radno vreme od 24h dnevno, 365 dana u godini i prodaja koja ne poznaje granice država i kontinenata. U praksi, Vaš sajt zarađuje za Vas i onda kada Vi spavate, i tamo gde niste u mogućnosti da odete. Zahvaljujući internetu, danas svoj posao možete promovisati vrlo lako.

Međutim, s obzirom na konkurenciju, sam ulazak u posao ove vrste ne obezbeđuje uspeh. Vaša ideja mora biti bolja od konkurencije i morate biti u korak sa tehnologijom i novitetima u svetu IT-ja. Vi, ili Vaš web savetnik odnosno administrator.

Ulaganje u uspeh

Ipak, i ovakva vrste biznisa zahteva određene investicije. Ukoliko želite da zasijate na nebu internet prodaje, morate pametno ulagati u razvitak svog e-komerc sajta. Pre svega, sam izgled sajta mora biti dizajniran sa puno ukusa, a koncept prodaje koncipiran na jednostavan način – prihvatljiv što većem broju posetilaca.
Istraživanja su vrlo nedvosmislena kada su u pitanju boje koje preovladavaju ovakvim sajtovima. One su uvek svetle. Sve u svemu, dileme o svim ovim i drugim faktorima razrešite posetom najvećim sajtovima ove vrste i umanjite mogućnost greške.

Prvi utisak je vrlo bitan. Stoga, ako pridobijete naklonost posetilaca koji su prvi put na stranicama Vašeg sajta – veliki deo posla je obavljen i imate velike šanse da tog posetioca zadržite duže.

Ali, dizajn nije sve što vam je potrebno. Da biste zadržali veliki deo posetioca, neophodna je jednostavna i logična navigacija, dobra pretraga i svima razumljiv način poručivanja robe koja se nudi tj. prodaje.

Vrste online prodaje

Za svakog privrednika količina uloženog novca jeste veoma bitan faktor. Zato jasno moramo razdvojiti dve vrste e-komerc  sajtova.

1Prvi su sajtovi koji omogućuju kompletnu automatizaciju prodaje. Nakon porudžbine artikal ide u “korpu” odakle se dalje odlazi na stranu porudžbine i plaća, uglavnom platnim karticama na “sigurnim stranama” nekih od banaka, a roba dostavlja najčešće kurirskim službama. Prednosti su mnogobrojne, ali treba naglasiti da je otvaranje ovakvog servisa samo za one koji smatraju da će “obrtati” veliki novac jer je početno ulaganje i do 1000 evra, a plaća se, naravno, i održavanje na mesečnom nivou.

2 Druga vrsta online prodaje jesu sajtovi koji zaobilaze naplatu banaka i sve mušterije šalju direktno na prodavca, koji dalje preuzima njihove podatke i kontaktira ih – dogovarajući detalje o plaćanji i načinu slanja.

 

Na kraju, nikako ne treba zanemariti optimizaciju sajta na pretraživače, on-line marketing, zatim povezanost sa socijalnim mrežama, email marketing itd. Ali, to je već neka druga tema…

 

Da li ARTerEgo izrađuje E-komerc sajtove i po kojim cenama?

Da. Kod nas možete dobiti kompletan e-komerc sajt sa potpunom automatizacijom, kao i sajt koji će Vam doneti uštedu zaobilaženjem plaćanja usluga bankama. Više detalja potražite ispod:

E-komerc automatizovana prodaja – Paket Full E-komerc osnovna prilagođena prodaja – Paket Standard E-komerc napredna prilagođena prodaja – Paket Profi

 

 

Categories